djurvårdare nivå 1

UTBILDNING TILL DJURVÅRDARE NIVÅ 1 PÅ UTBILDNINGSPORTAL

En djurvårdare bistår veterinärer och övrig personal på en veterinärklinik. Utbildningen ger kunskaper om djurens beteende, djurssjukvården, farmakologi, smittspridning, näringslära och kundbemötande. Du lär dig djurens grundläggande anatomi, rutiner i olika undersökningsrum, hur man förstår och bäst hanterar djur på kliniken, vilken utrustning som behövs vid olika ingrepp, samt förfarande vid blodprovstagning, röntgen, journalföring, medicinering, vaccinering mm. Hos oss kan du välja att inrikta dig mot antingen häst eller smådjur.

STUDERA MEDAN DU ARBETAR ELLER ANPASSA DINA STUDIER

 

Vi har anpassat kursen så att du enkelt kan arbeta medan du studerar. Således är möten, webbseminarier och nätskolan utformad så att du kan plugga på helg/eftermiddag. Det innebär att studietiden kan förlängas utan extra kostnad.

CENTRALA ARBETSUPPGIFTER
 •    Att förbereda utrustning och hjälpa till med behandling/mottagande av patienter
  •    Djurvårdare ska ha kunskaper om anatomi, vacciner, städning, kunna bistå vid till exempel tandvård, narkos, övervakning, blodprovstagning etc. Du ska alltså vara självständig och vara uppmärksam på oväntade händelser
  •    Assistera vid laboratoriearbete vilket kräver noggrannhet och förståelse kring olika provmaterial
  •    Kundbemötande och kundservice
  •    Ha god överblick över rutiner och arbetsuppgifter på kliniken
  •    Kunna organisera och hjälpa veterinärer/anställda
  •    Samarbetsvillig och utåtriktad
  •    Var noga med hygien och rengöring
Studiestart

Antagning sker fortlöpande tills studieplatserna är tillsatta. Du kan
börja när du vill när du har blivit antagen som student. Vi har 6 digitala samlingar per år i tillägg till digitala föreläsningar som finns på nätskolan de börjar i januari.  

Inlämningsuppgifter som studenten får feedback och betyg på sker digitalt på nätskolan. Handledning och uppföljning ges även via e-post och telefon. Föreläsare är veterinär Malin Lagekvist. Hon undervisar i ämnet på svenska.

ANTAGNINGSKRAV/ANSÖKAN

Du måste uppfylla ett eller en kombination av följande kriterier:
Allmän studiefärdighet: Yrkesutbildning, genomfört gymnasial utbildning eller har relevant arbetslivserfarenhet som till exempel arbete inom
hälsa, inom säljaryrket eller arbete med djur. Anmälan är bindande efter 14 dagar.

ERFARENHETER RELATERADE TILL UTBILDNINGEN

Du bör ha ett intresse för medicinska frågor och tycka om att träffa nya människor. Veterinärassistenter arbetar i tätt samarbete med andra
yrkesverksamma och bör därför trivas med att arbeta med andra.

ERFARENHETER RELATERADE TILL UTBILDNINGEN

Vi har mätningar där vi ser att de elever som utbildar sig hos oss har fått jobb som veterinärassistenter eller i liknande yrke. Utbildningsportalen har utbildat djurkliniks sekreterare och assistenter i 15 år. Vi upplever att behovet er stort och att assistenterna kommer att efterfrågas på arbetsmarknaden då det saknas utbildad personal inom många områden.

Djurvåre ska komplettera veterinärer och djurskötare, så att de kan ha olika arbetsuppgifter i team. I arbetsuppgifter ingår det att hitta/städa klinisk utrustning och assistera veterinären före och efter behandling.

Du har möjlighet att vidareutbilda dig som till exempel hundfrisör, djurvårdare eller fördjupa dig inom djurbeteende och kommunikation. Vi upplever att behovet er stort och att assistenterna kommer att efterfrågas på arbetsmarknaden då det saknas utbildad personal inom många områden.

Kostnad

Studiekostnaden kan delas upp till 2 100 SEK per månad x16 mnd. Räntefri betalning.

Kursen kostar totalt 33 600 kr.

Detta inkluderar undervisning, handledning, examinationsavgifter på UP och utbildning. Kan delas upp i månatliga betalningar. Du kan då välja en räntfri plan over 1 år eller ansöka om ett lån med månatliga betalningar över 3 år(1000 sek per månad). 

Du kommer överens med Utbildningsportal om hela beloppet betalas på en gång eller genom flera delbetalningar.

Hur du betalar för utbildningen är upp till dig.  Möjlighet att ansöka CSN stöd

Ansökan om utbildning- Djurvårdare- nivå 1
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.

14 dagars ångerrätt.

Kontakta oss

Om du inte fått svar på ansökan inom tre arbetsdagar eller får ett felmeddelande, skicka ett mail till elev@utbildningsportal.se .

Ansök om lån och bidrag i Lånekassen

Våra nätstudier gir möjlighet för at ansôka lån och bidrag från CSN.