Här är några frågor som vi har besvarat.

Frågor och svar

Vi vill gärna höra från dig, så kontakta oss gärna

Frågor och svar

-Hej! Jag undrar när möjligast startdatum är för detta program. Du får ett antagningsbesked med betalningsinformation. Så snart du har betalat ger du besked till Tine om det på e-post så hon kan ge dig tillgång till allt undervisningsmaterial på nätet. Du får det inom några dagar och då är det bara att sätta igång.

 

-Ingår D9? Ja, kvalificerad Djurvårdare nivå 2 är anpassad till jordbruksverkets krav.

 

-Kan man svara på uppgifterna och examen på engelska? Kan kursen göra det lättare att få möjlighet att få jobba som veterinär i Sverige?Jag var veterinär i mitt hemland. Ja, du kan skriva dem på engelska. Det borde vara en fördel eftersom du får papper på delar av din kunskap och kommer i kontakt med veterinärer genom utbildningen.

 

-Vilken lön kan man förvänta sig efter utbildningen? Det beror lite på var du får jobb, men den kan jämföras med med undersköterska.

 

-Vad kostar tilläggskurserna? De ingår i utbildningen och kostar inget extra.

 

-Hur mycket praktik är det på den här utbildningen? Det är 40 dagars praktik.

 

-Kan man få stöd från hemkommunen till den här utbildningen? Ja, vissa kommuner ger bidrag till den som vill byta jobb och behöver utbilda sig till något annat. Du bör ta reda på vilka krav som ställs i din kommun.

 

-Hej! Har jobbat som undersköterska i 28 år så omvårdnads biten och såromläggning erfarenhet har man med sig. Då undrar jag om jag läser allt som har med den biten att göra eller det är helt annorlunda med djuromvårdnad? Hur går det till om man jobbar och vill läsa pådistans?-Är detta en YH utbildning och är den CSN berättigad? Du har säkert glädje av det du kan, men det blir ju lite annorlunda när all kommunikation ska gå genom ägaren eftersom patienten inte kan tala för sig själv och du måste ha ägaren med i besluten. Dessutom ska du kunna anatomi och fysiologi hos olika arter och raser som dessutom har olika fallenhet för olika typer av problem. Det blir dessutom ännu viktigare att kunna läsa patientens sinnestillstånd hos djur än hos människor. Den här utbildningen är anpassad för att du ska kunna jobba eller studera något annat vid sidan av. Studierna bedrivs på kvällar och helger eller när du har ledig tid. Det betyder att du kan använda upp till tre år på att slutföra den om du inte klarar den på et år. Det är en yrkesutbildning på gymnasienivå. Med tilläggskurserna i försäljning och marknadsföring är du berättigad till stöd från CSN.

 

-Jag har 3 årig gymnasieutbildning (estetisk) samt eftergymnasial utbildningar inom turism och massage, däremot ingen utbildning inom djur och natur.Kan jag ändå söka er distansutbildning till

djurklinikassistent? Har erfarenhet av att jobba med får och älskar djur och natur.-Måste man betala allt på en gång? Du är behörig eftersom du har har genomfört gymnasiet. Vi kan ge dig en avbetalningsplan med månadsbetalning. Vi kräver ingen ränta, så den totala kostnaden blir densamma som när du betalar allt på en gång.

 

-Hur går prov och examen till? Du ger besked när du är klar för prov eller examen. Du får provet på nätet och får en helg på dig att genomföra och sända in det.

 

-Föregår all undervisning på nätet? Vi har en dag med fysisk undervisning, och på Kvalificerad Djurvårdare nivå 2 inngår även 40 dagars

Adress

Prestkvern 60, 2770 jaren

Skicka oss ett e-mail

post@fagsenteret.com

Ring oss

+47 907 44 447