DJURKLINIKSRECEPTIONIST

UTBILDNING TILL DJURKLINIKSRECEPTIONIST

Utbildningsportalen erbjuder djurkliniksreceptionist, även kallad  veterinärsekreterarutbildning, kliniksekreterare, djurkliniksekreterare etc. Som djurkliniksreceptionist kommer du att arbeta med säljuppgifter och receptionistuppgifter på kliniken eller i andra företag. Du kommer att ha ett nära samarbete med veterinärer, djurskötare eller liknande. 

Studien ger ett diplom i försäljning, service och säkerhet med fördjupning i kliniska ämnen för receptionister/sekreterare. Djurkliniksreceptionist är utbildade för att bli kvalificerad klinik- och kontorspersonal.

Hvilken kompetanse gir studiet?

Inriktningen i kliniska ämnen är anpassad till veterinärrelaterat sekreterararbete. Du kommer att kunna arbeta med allt från att ta emot kunder till kontorsarbete. Kursen vänder sig till dig som vill arbeta på veterinärkliniker , djursjukhus och djurkliniker, men det är även möjligt att använda kunskapen för andra roller inom närliggande yrken. Det finns många yrken där utbildade receptionist/sekreterare efterfrågas, inklusive försäljning, service och ekonomirelaterade yrken.

Jobb ved siden av studiene!

Det är inga problem att arbeta samtidigt som du studerar på Utbildningsportal (UP). UP:s mål är att du ska kunna kombinera dina studier med arbete. Vi erbjuder vägledning online och uppföljning via telefon och e-post. Undervisningen sker på svenska. 

En yrkesrettet utdanning

Många av studenterna som studerar på UP har fått jobb eller praktik där de använder sin utbildning aktivt. Studenter som tar examen från UP tar med sig ny kunskap till klinikerna. De har även förståelse för klinikens rutiner, säljarrollen, ekonomiska kunskaper och är förtrogna med koordineringen av kliniken.

Djurkliniksreceptionist roll ska komplettera veterinärens och djurskötarens roll, så att de kan ha olika uppgifter i ett team. Personal med kunskap om klinisk utrustning, beställningsrutiner, lagerhantering, kundmottagning, service och enkla behandlingsrutiner är ett krav på veterinärkliniker.

Opptakskrav/Søknad

Hvordan kan jeg søke på Djurkliniksreceptionist ved FagSenteret?

Du måste uppfylla något av följande kriterier: 

  • yrkesutbildning, 

  • avslutad gymnasieutbildning 

  • eller har relevant arbetslivserfarenhet såsom arbetslivserfarenhet inom hälsa, försäljning eller arbete med djur.

Personlige egenskaper

Du bör ha ett intresse för medicinska frågor, gilla att träffa nya människor och ha lätt för att samarbeta.

Studiestart

Antagning sker fortlöpande tills studieplatserna är tillsatta. Du kan börja när du vill så länge du är antagen som student. Vi har 6 digitala samlingar per år utöver digitala föreläsningar som finns tillgängliga på nätskolan dit även ansökningsdata skickas. Första samlingen är 3.2(18-21)- 4.2(10-18) på teams. Handledning och uppföljning ges även via e-post och telefon. Det finns inlämningar och (manualer i samband med dessa) flera gånger under året och antalet anpassas efter elevernas nivå. Det innebär att det finns möjlighet till kompletterande uppgifter för enskilda elever som har svårt att klara en viss del.

Du har möjlighet att vidareutbilda dig till exempelvis hundfrisör, veterinärassistent eller fördjupa dina kunskaper inom djurs beteende och kommunikation.

Kostnader

Onlinekurser kostar 2 000 NOK per månad.

 

En årlig studie medför en kostnad på 33 500 NOK 

Du kommer överens med Utdanningsportal om hela beloppet betalas på en gång eller genom flera delbetalningar. Kostnaden kan också delas över ett betalningsarrangemang som uppgår till 1 000 NOK per månad under två år. Möjlighet att ansöka CSN stöd.

Ansökan - djurkliniksreceptionist utbildning
Click or drag a file to this area to upload.

Kontakt oss

Hvis du ikke har mottatt svar på søknaden innen tre virkedager eller får feilmelding, så gjerne en mail til elev@utbildningsportal.se.